Kvinnekuppet på Utsira. Nypremiere med forestillinger på Haugesund teater 13. – 16. november.

Teaterforestillingen Kvinnekuppet forteller historien om da Norges minste kommune, Utsira i 1925 fikk Europas første kvinnelige ordfører, Aasa Helgesen.

Kvinnekuppet på Utsira - nypremiere
Birgit Amalie Nilssen presenterer forestillingen slik hos Haugesund teater:

– Alt vi hører er meninger, ikke fakta. Alt vi ser, er perspektiver, ikke sannhet, sa den romerske herskeren Marcus Aurelius.

Slik er det også med Kvinnekuppet på Utsira. Historiene om hva som egentlig skjedde den gangen i 1925 er mange. Det eneste de har til felles, er at de helst ikke skal fortelles.

I årevis har Utsira stått samlet om å fortie sin kvinnehistorie. At øyfolket nå har bestemt at kvinnene skal løstes frem i lyst og hedres, er et sterkt eksempel på at tiden virkelig kan lege sår.

På scenen hos oss står representanter fra begge sider i den steile konflikten som en gang delte øya i to. Nå forteller de historien sammen. Forestillingen vår beveger seg i et landskap satt sammen av fakta, gjetninger og fri fantasi. Vi forteller ikke sannheten. Vi gir deg kun vårt perspektiv.

Forestillingen spilles 13., 14., 15. og 16. november 2014 kl. 20.00

Få billetter igjen: bestill hos Haugesund teater

Forestillingen ble laget til Stemmerettsjubileet i 2013 

Forestillingen ble laget til Stemmerettsjubileet i 2013 med premiere i oktober i fjor. Den turnerte med Den kulturelle skolesekken og ble vist for over 2000 ungdomsskoleelever i kommunene Utsira, Haugesund, Vindafjord, Bokn og Tysvær.  I år er den også  vist for elever på ungdomsstrinnet i Sola.  Det har i tillegg vært åpne forestillinger, blant annet på Kulturnatt i Haugesund.

Forestillingen fikk gode tilbakemeldinger og mye dekning i medier i fjor, se NRK Rogaland fra 11. 10 2013 her

Nå presenteres fire nye åpne forestillinger i nypremiere på Haugesund teater.

Forestillingen er skapt i samarbeid mellom Haugesund Teater, Utsira kommune og Den Kulturelle Skolesekken i Rogaland.

Regi er ved Linn Meyer Kongshavn. Research og filmregi ved Gudrun Karina Arntsen.