Forestillingen Solaris korrigert – et oljeeventyr fra framtida, vises på Vitenfabrikken i Sandnes 13. og 14. november kl. 19.30

Solaris korrigert plakatSolaris korrigert er en eksperimentell forestilling basert på Øyvind Rimbereids episke dikt «Solaris korrigert», et oljeeventyr fra framtida.

Forestillingen henviser til Grunnlovens paragraf 110b, hvor enhvers rett til sunnhet og bærekraftig natur er nedfelt.

Likevel har vi bygget en økonomi som er avhengig av en ikkefornybar ressurs. Velstanden er avhengig av oljen og forestillingen ønsker å synliggjøre et mulig endelikt for vår oljenasjon, år 2480, i byen Stavangersand. Dagliglivet skildres med 30 minutters arbeidsdager, nanofingre og rektangulære robots, i systemet Organic 14.6. Handlingen foregår som en reise på det indre plan, men også om en nært forestående evakuering til Solaris; Et siste tilfluktsted i de tomme oljebrønnene under Nordsjøen.

Aareskjold&Mo er et ferskt scenekunstkompani bestående av dansekunstner Lene Aareskjold og skuespiller Grethe Mo. Ansvarlige: Lene Aareskjold / Grethe Mo / Tatu Hämäläinen / Hai Nguyen Dinh / Karl Oskar Sørdal / Carl Nilssen-Love / Mari Rossavik.

Oppsetningen er basert på det prisbelønnede diktet «Solaris korrigert» av Øyvind Rimbereid. Diktet er skrevet spesielt til Stavanger-regionen, men er ikke oppført her før.

Det blir visninger for ungdom og studenter på dagtid og i tillegg to åpne forestillinger for publikum:

Torsdag 13. og fredag 14. november kl. 19.30 på Vitenfabrikken i Sandnes.

Billett koster kr. 200,-.  Du kan enten kjøpe billetter til forestillingen i resepsjonen på Vitenfabrikken, eller reservere billetter via https://response.questback.com/stiftingajrmuseet/solaris/ og hente og betale billettene samme kveld som forestillingen er.