Kurs i stortingskunnskap for lærere 19.–21. november 2014.

Stortingsbygningen i Oslo. Foto:Stortinget. Stortinget inviterer elever i videregående skole til å delta på Stortingets ungdomsparlament.

Stortingsbygningen i Oslo. Foto:Stortinget.

Stortinget arrangerer kurs for samfunnsfags- og historielærere  19.–21. november 2014.

Profilerte foredragsholdere vil presentere Stortingets oppgaver og samfunnsrolle. Foredragene vil blant annet ta for seg Stortingets lovbehandling, budsjettbehandling, kontrollfunksjon, norsk utenrikspolitikk, skillelinjer i norsk politikk og politikernes forhold til pressen.

Det vil bli omvisning i Stortingets grunnlovsutstilling, og presentasjon av våre lærings- og opplevelsessentre MiniTinget og 2050 − Valget er ditt. Besøk på publikumsgalleriet under Stortingets spørretime gir deltakerne et innblikk i Stortingets møteform.

På høstens kurs blir det foredrag av blant andre Torbjørn Røe Isaksen, Siv Jensen, Kåre Willoch og Geir Lundestad. Det blir arrangert paneldebatt med medlemmer fra Stortingets kirke-, utdannings- og forskningskomité.

Kurset er gratis. Stortinget dekker reiseutgifter for kursdeltakere bosatt utenfor Oslo og Akershus. Øvrige utgifter, som for eksempel overnatting, må deltakerne eller skolene dekke selv.

Påmelding og mer informasjon på Stortingets sider her