Jærmuseet lanserte formidlingsprosjektet Kystreise.no på Vitenfabrikken i Sandnes, 21. september

Foto fra Jærmuseet.

Foto fra Jærmuseet.

I dag lanserte Jærmuseet formidlingsrosjektet Kystreise.no.

Sjøen og kystens betydning for kontakt 

Kystreise.no er Jærmuseet sitt store fellesprosjekt i Grunnlovsjubileet. På sine sider sier de at: Kystreise.no skal formidla kysten si maritime kulturhistorie via mobiltelefon, lesebrett og PC til turistar, folk på reise, skular, museer og andre interesserte. I det regionale arbeidet med nettstaden, har det blitt lagt vekt på samferdsel langs kysten av Rogaland. I tillegg til fleire små forteljingar, har det blitt laga ein 30-minuttars dokumentar som handlar om korleis sjøen har bunde Rogaland saman med Norge og Nord-Europa dei siste 200 åra.

Lanseringa av den regionale satsinga ble holdt på Vitenfabrikken søndag 21. september. Presentasjoner av prosjektleder Eirik Gurandsrud samt tekstforfattar Egil Harald Grude. Underhaldning med Shanty-koret, og visning av film.

Kystreise.no er et nettbasert dokumentasjons- og formidlingsprosjekt som skal vise maritim historie og kulturminner langs kysten. Prosjektet er utviklet av Kystverkmusea og Lindesnes fyr, og skal på sikt dekke både norskekysten og store deler av kystlinja i Europa. Jærmuseet står bak delprosjektet for Rogaland.

Gå inn på Kystreise.no og bruk kartet til en digital kystreise med din egen guide.