Grunnlovsfeiring i Gjesdal med stort arrangement på Vegmuseet i Dirdal 15. juni

Den eventrylige reisen. Illustrasjon: Mari Rettedal Westlake

Den eventrylige reisen. Illustrasjon: Mari Rettedal Westlake

Grunnlovsfeiring på Vegmuseet markerer veienes betydning for vår historie!

Det er kulturavdelingen i Gjesdal i samarbeid med Statens Vegvesen og Gjesdal kulturskole, som inviterer til et flott familiearrangement i Dirdal søndag 15. juni. Tema for dagen er Den eventyrlige reisen – her skal ikke bare grunnloven feires, men også vegvesenet sitt 150 års jubileum.

Hvem var Eidsvollsmennene fra Rogaland og hvordan kom de seg til Eidsvoll?

Kulturskolen legger sin sommeravslutningskonsert til det flotte vegmuseet i Dirdal. Konserten er bygget rundt et nytt stykke skrevet av Mari Rettedal Westlake – Espen Askeladden og de fire Eidsvollsutsendingene. Skuespilleren  Matias Kuoppala, som var å se under fjorårets prisbelønnede kulturminnedag, har rollen som forteller.

Hvem var disse Eidsvollsmennene fra Rogaland og hvordan kom de seg til Eidsvoll? Bli med på en reise gjennom vårt landstrakte land med et noe uvanlig reisefølge.

Utstillingen «En eventyrlig reise»

I tillegg til konsert vil det bli åpning av kunstelevenes utstilling «En eventyrlig reise» – en utstilling som skal holde åpent gjennom hele sommeren. For barn og unge blir det forskjellige aktiviteter, blant annet teatergarderobe med Gunn Brigitte Danielsen fra Spillopperiet. Bli med og utforsk en eventyrlig verden med en av regionens beste og mest engasjerende fortellere.

Veibyggingens historie – Veivesenet 150 år

Som en del av vegvesenet sin 150 års feiring skal museet få et nytt skilt som forteller om hele fire generasjoner av vegbygging gjennom Giljajuvet. En spennende historie som sier mye om vegbyggingens historie.

For barn og unge blir det mange forskjellige aktiviteter. Det blir musikk og Dirdal Idrettslag svinger i gang grilling og matsalg.

UTDRAG FRA PROGRAMMET MELLOM KLOKKEN 11:00 – 16:00:
11:00 – 12:00 Museet er åpent
Gjesdal kommune12:00 – 12:30 Åpning av arrangement
14:00 – 16:00 Museet er åpent med diverse aktiviteter.
14:00 & 15:00 Teatergarderobe med Gunn Brigitte Danielsen
15:00 Lady Luck med låtskriveren Tine Steen og Ingenting
vokalisten Kjell Undheim

Last ned hele Programmet

Les mer om arrangementet på sidene til Gjesdal kommune og på facebook sider.

Les mer om programmet for markering av Grunnlovsjubileet i Gjesdal på lenken her.