Transparens 2014 i Haugesund rådhus 31. mai og 1. juni.

Bilde-Transparens-357x238Forestillingen Transparens 2014 – Napoleonskake og verdensfred  tar utgangspunkt i Bernhard Østebøs kunstprosjekt Transparens der han ville bygge bystyresalen i glass på Rådhusplassen. Da dette ble avlyst, bestemte Haugesund Teater med Birgit Amalie Nilssen seg for å flytte samfunnet inn til politikerne, i stedet for å flytte politikerne ut til samfunnet. Om forestillingen sier de at Transparens 2014 – napoleonskake og verdensfred, vil være en silhuett av det samfunnet vi alle er en del av – og en forestilling der alle skal bli hørt, enten de føler at de er på utsiden eller innsiden av det norske demokratiet.

31. mai og 1. juni kan du oppleve Norges vakreste rådhus på en helt unik måte. Over 60 av regionens scenekunstnere har gått sammen om å skape en vandreforestilling helt utenom det vanlige.

Scenen er små og store rom fra loft til kjeller i Haugesund Rådhus. Ordførerkontor, bøttekott og korridorer fylles med musikk, dans og fortellinger, og du får møte både kjente, kjære og helt ukjente scenekunstere fra hele regionen.

Birgit Amalie Nilssen er ansvarlig for konsept og regi. Magnar Åm har skrevet ny musikk. Siri Kvamme og Truls Horvei, tekster. Design ved Freya Busby, mens Christopher Arouni har koreografi og Jostein Kirkeby-Garstad er medregissør.

Forestillingen er et samarbeid mellom Haugesund Teater, Kitchen Orchestra, Harald Hårfagre kammerorkester, Amnesty International, Fartein Valen Festivalen, Kompani Haugesund, MUNOR og Haugesund kommune

TIDSPUNKT: Forestillingen spilles 31. mai kl. 16.00 og 20.00 i tillegg til 1. juni kl. 12.00.

I et demokrati skal alle ha mulighet til å delta skriver Birgit Amalie Nilssen i en pressemelding på Haugesund kommunes sine nettsider. Derfor er det satt opp fire ulike billettpriser, og du bestemmer selv hvor mye du vil betale – kr 50,-, kr 100,-, kr 150,- eller Kr 200,-.

Billetter fås hos Festiviteten.