Premiere på REDERINNENE på Staalehuset i Haugesund, 3. april

Rederinnene plakat HaugesudnTeaterstykket Rederinnene forteller om kvinnelige pionerer og er en del av Grunnlovsjubileet i Haugesund.

Hanna Brummenæs og Bertha Torgersen var landets første kvinnelige skipsredere. Kanskje verdens første. Hvordan klarte de det? Hvor fikk de pengene fra? Og motet?

De er Scenekraft og Haugesund Teater som presenterer stykket med et manus av Toril Solvang.

Haugesund teater sine sider kan vi lese følgende:

Endelig forteller Scenekraft og Haugesund Teater foaprilrtellingen som har fascinert så mange. På begynnelsen av 1900-tallet, i en tid med store sosiale omveltninger og strenge normer, levde Hanna Brummenæs og Bertha Torgersen sammen og markerte seg som dyktige skipsredere. Under Jobbetiden i Haugesund gikk mange konkurs og mange spekulerte ansvarsløst, mens Hanna og Berthas forretningsstil var preget av forsiktighet og stort ansvar for ansatte og nærmiljøet. De mange legatene de opprettet viser at de var opptatt av det sosiale ansvaret. Hva jobber vi for, om ikke for menneskene rundt oss? Hvorfor investere, om ikke det er for andre og menneskene som skal komme.

Bertha og Hanna var partnere både i forretninger og i hjemmet. Det var hardt arbeid og troen på en felles fremtid som drev dem frem til å bli et bemidlet par og en viktig del av Haugesunds ledersjikt.

Rederinnene spilles av Nina Sele og Linn Løvvik. De andre rollene spilles av Knut Gjelle Angell, Janna Kari Kvinnesland og Steinar Taarn Sande.

Premiere 3.april, 2014, kl. 20.00 på Staalehuset.
Spilleplan 3. – 12. april.

Les mer og kjøp billetter her