Den internasjonale kvinnedagen i 2014 – i Haugesund

kvinnedagen logo8. mars markeres den internasjonale kvinnedagen verden over, og Amnesty International Haugesund og inviterer til et arrangemenet på Jimmy Legs i Haugesund  klokken 19:30.

Hvorfor er det viktig å markere Kvinnedagen i 2014?

Nancy Herz, leder av Amnesty International Haugesund, sier i artikkelen «Kvinnekamp på åpen scene»  i Haugesund avis 6. mars:
«– I år har jeg savnet engasjement rundt Kvinnedagen, og derfor er det viktig for oss i Amnesty å arrangere en markering. Vi må fortsette å ta kampen for å sikre like rettigheter mellom kvinner og menn, selv her i Norge hvor vi ligger relativt godt an.

– I anledning Stemmerettsjubileet i fjor var det en del viktige markeringer for kvinner. Vi må følge de fine ordene som ble sagt opp i handling. Også når det gjelder de sakene som er vonde å snakke om, for eksempel situasjonen til kvinner i syriske flyktningleirer. Eller det faktum at mellom 8.000 og 16.000 kvinner i Norge blir voldtatt hvert år, sier Herz.»

Med hjelp fra internasjonale artister laget syriske barn malerier på veggene av bygninger og telt i flyktningleiren. Foto: © Amnesty International

Med hjelp fra internasjonale artister laget syriske barn malerier på veggene av bygninger og telt i flyktningleiren. Foto: © Amnesty International

Amnestys kampsak på Kvinnedagen i år er nettopp overgrep mot syriske kvinner i flyktningleirer. På programmet i Haugesund står apåeller og kulturinnslag. Konferansier er for kvelden er Nancy Herz.

Appeller:
Amnesty International Haugesund, Martin Møinichen Alsos
Haugesund SV, leder Trine Meling Stokland
Haugesund Høyre, leder Benedicte Johannesen
Psykolog, John Ferkingstad – Sexkjøpsloven

Kulturelle innslag:
Birgit Amalie Nilssen – monolog

Markeringen av Kvinnedagen på Jimmy Legs lørdag kveld skjer i regi av utestedet og Amnesty

Les mer på Amnesty International Haugesunds nettsider

Og følg på facebook her