Haugesund kommune avlyser 7. juni arrangementet på Haraldshaugen

Haraldsstøtta anno 2013.  Hvilket riksmonument ville vi ha bygget i dag? Foto: Karmsund folkemuseum

Haraldsstøtta,  foto: Karmsund folkemuseum

Det store arrangementet som lenge har vært planlagt er nå avlyst på grunn av kommunens vanskelige økonomiske situasjon. Dette melder leder av grunnlovskomiteen i Haugesund, Sven Olsen.

Markeringen 7. juni: «Ja vi elsker 2014» var tatt med som en del av det offisielle nasjonale programmet for Grunnlovsjubileet og stortingspresident Olemic Thommessen skulle delta på det som var planlagt som en stor folkefest.  Nå har Haugesund kommune sett seg nødt til å avlyse arrangementet på Haraldstøtta.  Det var Formannskapet som i møte 5. mars vedtok å avlyse 7. juni arrangementet i forbindelse med grunnlovsjubileet.
Les oppslag i Haugesund Avis fra 5. mars her:
KUL-tur er forstatt med i revidert program for grunnlovsjubileet i Haugesund:
Haugesunds logo i grunnlovsjubileetKUl- tur var tenkt som endel av markeringen 7. juni, med et opplegg for en historisk rute fra Karmsund folkemuseum til Haraldshaugen.  En del av dette prosjektet vil gjennomføres av Haugalandsmuseene, står det i pressemeldingen. Haugalandsmuseene som åpner sin utstilling «HARALDSTØTTA -for Haugesund, for Norge, for alle?»  i dag torsdag 6. mars kl 13:00 er sentral i dette prosjektet med  en KUL-tur ut til Haraldstøtta.  På Karmsund museum kan man besøke utstillingen om Haraldstøtta, få løypekart og spasere ut den historiske ruten som ble benyttet ved innvielsen av monumentet i 1872. Utstillingen skal stå til sommeren 2015.