Torsdag 6. mars blir det spennende foredrag på Stavanger bibliotek

Foto: Finn Ståle Felberg, Aschehoug

Edward Hoem, Foto: Finn Ståle Felberg, Aschehoug

Edvard Hoem og Torgrim Titlestad kommer på besøk

Stavanger bibliotek forteller at både Grunnlovsjubileet og Bjørnstjerne Bjørnson står på programmet når Edvard Hoem og Torgrim Titlestad kommer på besøk 6. mars. Denne torsdagen er bibliotekets litteraturdag med fast bokprat klokken 12.00 i Kulturbiblioteket, månedlige bokprater på Madla bibliotek og jevnlige litteraturarrangement på kveldstid.

Bokprat om Flatøyboka
I kulturbiblioteket klokken 12.00 og Madla bibliotek klokken 14.00 tar de for seg en av juvelene i den norrøne sagakanonen: Flatøyboka. Første bind av dette verket som til nå har vært nesten ukjent i Norge, blir utgitt i forbindelse med grunnlovsjubileet. Professor Titlestad og forfatter Hoem gir med denne utgivelsen et unikt innblikk i vår store sagaskatt.

Torgrid Titlestad er historiker. Foto: UiS

Torgrid Titlestad er historiker. Foto: UiS

Les mer om Flatøybok- prosjektet her

Litteraturkveld med Hoem

Samme kveld inviterer Sølvberget Kulturhus til forfattermøte med Hoem i Møteplassen i 1. etasje klokken 20.00.

Da er det nasjonsbyggeren Bjørnstjerne Bjørnson som er tema. Hoem har fullført sitt store verk om Bjørnstjerne Bjørnson, et verk som makter å gjøre forfatteren menneskelig og nær for vår tid. Bjørnson formet og diktet Norge gjennom sitt arbeid for norsk språk, og var en forkjemper for folkestyre og respekt for menneskerettigheter. Hans ideal var at mennesker fra ulike kulturer skulle leve side om side med respekt for hverandre.

Les mer om arrangementene og bestill billetter på Sølvberget – Stavanger Kulturhus sine sider her