Stortinget gir bøker og plakatutstilling til skolene i grunnlovsjubileet

Boken «Mina og Løven» er en del av Stortingets utsendelse til grunnskolene i anledning grunnlovsjubileet. Illustrasjon: Inga H. Sætre

Boken «Mina og Løven» er en del av Stortingets utsendelse til grunnskolene i anledning grunnlovsjubileet.
Illustrasjon: Inga H. Sætre

I anledning grunnlovsjubileet ønsker Stortinget å gi en gave til alle landets grunnskoler og skolebibliotek. Gaven vil sendes ut til skolene i løpet av februar.

«Mina og Løven»  en bok om Stortinget og demokratiet

Boken er Stortingets gave til alle landets førsteklassinger. «Mina og løven» gir en spennende introduksjon til Stortinget og demokratiet på en lettfattelig måte. Sammen med boken vil skolene få et brev med noen ideer om hvordan boken kan brukes.

Bibliotekene i grunnskolen vil i tillegg motta en pakke som inneholder et klassesett av boken, som kan brukes på hele barnetrinnet. Boken kommer på bokmål, nynorsk og samisk. Den er skrevet av Elin Relander Tømte.

Les mer og last ned boka på Stortingets sider her!

Faksimile av Grunnloven av 1814.  Foto: Stortinget

Faksimile av Grunnloven av 1814. Foto: Stortinget

Faksimile av Grunnloven

Stortinget vil også gi en faksimile av Grunnloven av 1814 til bibliotekene i grunnskolen. De skriver på sine sider: Det er viktig å holde Grunnloven i hånden og få en følelse av hva den er. Er det en bok? Forstår jeg hva som står der? Hva betyr det? Hvordan ser den egentlig ut?

Plakatutstilling om » 1814 – det utrolige året»

Stortinget har laget en plakatutstilling om «1814 – Det utrolige året» med tilhørende brosjyrer. Utstillingen er i A3-format og kan enkelt lastes ned og printes ut lokalt herfra. Utstillingen vil være fin å henge opp i klasserom og i bibliotekene.

Når elevene har jobbet med Grunnloven inviteres det til en tegnekonkurranse for småskoletrinnet (1.–4.klasse). Barna blir i dette prosjektet utfordret til å utforme en forside som illustrerer Grunnloven slik de mener den bør se ut.

På grunnlovsjubileets nasjonale nettsider her kan du lese om hva utsendelsen til skolene vil inneholde og om noen av aktivitetene som tilbys skolene i jubileumsåret.