Min familie i historien – historiekonkurranse for skoleelever

HIFO_konkElever i ungdomsskolen og videregående skole inviteres til å feire grunnlovsjubileet ved å delta i Den norske historiske forening (HIFO) sin  historiekonkurranse «Min familie i historien / Min familie og arven etter 1814»: 

Har du noen ganger snakket med besteforeldrene dine om barndommen deres? Eller har du tenkt over hvordan det var å vokse opp i et samfunn der de materielle kårene var mye dårligere enn i dag? Kanskje har du foreldre eller besteforeldre som har opplevd krig eller store omveltninger i Norge eller i andre land?

I denne historiekonkurransen er det slike forhold du skal studere. Utgangspunktet er deg selv, din egen familie eller en annen person som står deg nær, men faget er historie – det vil si at du må studere noe fra fortiden – fjern eller nær. Konkurransebidraget ditt kan også omhandle en person som har spilt en rolle i arbeidet for frihet, demokrati eller selvstendighet.

I 2014 er det 200 år siden Norge fikk sin egen grunnlov. Den la grunnlaget for at Norge kunne utvikle seg til en fri, selvstendig og demokratisk stat. Dette skal feires i hele landet. I forbindelse med grunnlovsjubileet 1814–2014, inviterer HIFO elever i ungdomsskolen og videregående til å være med i historiekonkurransen «Min familie og arven etter 1814 – Frihet, demokrati og selvstendighet».

De beste bidragene vil bli premiert og alle deltakere får diplom.

Les mer om konkurransen på HIFOs sider her