Hele Rogaland Leser 2013 er lansert og utdelingen er i gang!

Makt ofre og idioter HRLLeseprosjektet Hele Rogaland leser trykker opp en bok i 40 000 eksemplarer og deler den ut gratis til innbyggerne i regionen. Årets bok er en antologi med både nyskrevne og gamle tekster om maktforhold i Rogaland. Hvem har makt, hvem har det ikke, og hvorfor er det så mange som ikke engasjerer seg?

Boka inneholder nyskrevne reportasjer, essays, noveller og dikt, samt tegneserier og illustrasjoner.

Boka ble lansert på lørdag 31. august og deles nå ut på et bibliotek nær deg!

– Den handler om makt, avmakt og likegyldighet i fylket vårt, sier fylkesbiblioteksjef Vidar Lund til Stavanger Aftenblad mens han deler ut bøker utenfor Sølvberget.

– Den handler om å bruke stemmen. Å stemme ved valg er en ting, men å bruke stemmen og bry seg ellers er en annen ting, sier Lund.

Boka er også en del av markeringen av stemmerettsjubileet. Innholdet stammer fra en rekke bidragsytere som enten kommer fra – eller har base i – Rogland. Blant annet er historien om drapet på Jonny André Risvik, som Aftenbladet i disse dager har en stor serie om, publisert i boka.

– Jeg er veldig stolt over boka. Den gir mange ulike perspektiv på makt i fylket vårt, sier en av fire redaktører, Ingeborg Sanner til Stavanger Aftenblad. Les hele Aftenbladets artikkel om lanseringen her:

hele rogaland leser logo-Jeg er veldig stolt – Aftenbladet.no.

Se også Aftenbladet om Makt og avmakt i Rogaland – Aftenbladet.no.

Les mer om lanseringen og utdelingen av boken her

Følg Hele Rogaland leser på facebook