Stemmerett! Stort debattmøte for ungdom på Bryne 3. september

En uke før Stortingsvalget i høst, 3. september, arrangeres et stort debattmøte på Bryne

Det er Garborgsenteret i samarbeid med elever fra Bryne videregående som står for arrangementet som holdes i Time bibliotek kl. 12.00.Valg illustrasjon

Elevene forbereder spørsmål og styrer selv debatten som i anledning stemmerettsjubileet har tema stemmerett. Tohundre førstegangsvelgere er ventet til møtet og bekreftede deltagende politikere er: Hallgeir Langeland (SV), Eirin Sund (Ap), Geir Pollestad (Sp) og Tina Bru (H) (navn fra Frp kommer senere)

På arrangementet vil også vinneren av skrivekonkurransen for ungdom kåres. I sommer utfordres ungdom under 22 år i hele landet til å skive om hva de mener stemmeretten bør brukes til. Les mer om konkurransen på nyhetssak her og på Garborgsenterets nettsider.

Debattmøte er en del av et prosjekt om stemmerett og ungdom som Nasjonalt Garborgsenter v/Jærmuseet og Framtida.no v/Landssammenslutningen av nynorskommuner gjennomfører  i forbindelse med Stemmerettsjubileet.  Sammen med  debattmøter og skrivekonkurransen lages også en artikkelserie på framtida.no.

Kontaktperson på Garborgsenteret er Jorunn Osland.