Stemmerettsuka fra 11. juni – Program i Stavanger

logo stemmerettsjubileetStavanger kommune feirer stemmerettsuka fra 11 juni med hele 16 ulike arrangement på sitt program.

Det hele sparkes i gang med bursdagsfeiring  den 11. juni kl. 15.00 – 17.00 på Domkirkeplassen som annonseres slik:

«Tirsdag 11. juni er det på dagen 100 år siden det historiske vedtaket i Stortinget som sikret allmenn stemmerett for kvinner i Norge. Hele Norge feirer og i Stavanger lager Johannes læringssenter stor kake som ordfører Christine Sagen Helgø får æren av å åpne. Vi skal hedre pionerene i en seiglivet stemmerettskamp og vi skal feire vinneren i Aftenbladets kåring av tidenes rogalandskvinne i politikken. Ungdom og representant fra det nye Norge hilser og se ikke bort fra at det blir litt girl power fra høyttalerne også. 11. juni 1913 ble Norge demokratisk, det er vel verdt å feire! Kle dere gjerne ut i klær anno 1913!»

Gulale Samiei deltar på talkshow fredag 14. juni

Gulale Samiei deltar på talkshow etter visning av fimen Gulabi Gang fredag 14. juni

Anne Furubotn markerer Stemmerettsjubileet på Statoil-konserten lørdag 15. juni

Anne Furubotn markerer Stemmerettsjubileet med sang på Statoil-konserten lørdag 15. juni

Fra 11- til 16 juni blir det mange fine  arrangement å benytte seg av –  ny sjanse til å se filmen Gulabi Gang om verdens kanskje tøffeste aktivister i India, konserter, debatter, talkshow, bokprat, utstillinger med mer.

Last ned hele programmet for Stemmerettsuka fra 11. juni i Stavanger her

Stemmerettsuka fra 11. juni er et samarbeidsprosjekt mellom Demokratijubileene i Stavanger kommune, Næringsforeningen i Stavanger-regionen, Sølvberget, Stavanger bibliotek og kulturhus, Kvinnegruppa Ottar, Statsarkivet i Stavanger, Museum Stavanger, Tou Scene med partnere og
Demokratijubileene i Rogaland.

Alle arrangementer har gratis inngang, unntatt arrangementene på Tou Scene og filmvisningen.

Se program og mye annet stoff om Demokratijubileene på Stavanger kommunes nettsider her.