Museum Stavanger, MUST, med flere prosjekter i Stemmerettsåret. Åpning fredag 8. februar.

INvitasjon til MUSTMUST markerer Stemmerettsjubileet med flere satsinger i de ulike fagavdelingene:

Fredag 8. februar går startsskuddet med åpning av plakatutstilling og foredrag. Stavanger museum ønsker velkommen til utstillingsåpning i Muségata 16, fredag 8. februar kl. 18.30.

Foredragsholder Hilde Danielsen er etnolog fra Rokkansenteret i Bergen og medforfatter av boken «Ja vi elsker likestilling. Norsk likestillingshistorie fra 1814-2013» som utgis i anledning jubileumsåret.

I plakatutstillingen trekker MUST fram noen lokale kvinner som på ulike måter forteller om kampen for kvinners rettigheter og om muligheten til å delta i samfunns- og arbeidsliv på lik linje med menn.

Foredraget er det første i en foredragsrekke som vil gå gjennom hele 2013
Se museets egen nettside (lenke under) for fullstendig oversikt over alle arrangementene.

Neste arrangement i rekken følger 8. mars kl. 12.00 på Norsk grafisk museum
Mottakelse med enkel servering i Kafé Gutenberg.

flattrykk presseGrafisk museum markerer 100-årsjubileet for allmenn stemmerett med et foredrag ved etnolog Tone Hellesund, og demonstrasjon av trykking av jubileumshefte på en av museets trykkpresser.

Venneforeningen til Norsk grafisk museum skal sette heftet med blysats og trykke det på museets Johannisberg sylinderpresse (bilde), som også feirer 100-årsjubileum i 2013.

Det var på slike trykkpresser kvinner fikk sine første jobber i trykkeriene.

Til høsten vil vi også få se en utstilling av den franske kunstneren Sophie Calle på Stavanger kunstmuseum,  12. september – 25. november.

Hovedverket i utstillingen på Stavanger kunstmuseum er Take Care of Yourself (2007) omtalt som “one of the most expansive and telling pieces of art on women and contemporary feminism.”

Klikk her for å se Museum Stavangers egen side for jubileumsprosjektene med en samlet oversikt over foredrag, prosjekter og utstillinger.