23. mai på Stavanger maritime museum: Foredrag om kvinner til sjøs

Utsnitt fra omslag til boka “Sjøens kvinner. Ute og hjemme” av Elisabeth Lønnå. Foto/utgiver: Scandinavian Academic Press

Utsnitt fra omslag til boka “Sjøens kvinner. Ute og hjemme” av Elisabeth Lønnå. Foto/utgiver: Scandinavian Academic Press

Foredrag ved Elisabeth Lønnå om Sjøens kvinner

I forbindelse med museets nyåpnede utstilling «Maritime People» og Museum Stavanger(MUST) sin feiring av stemmerettsjubileet 1913-2013, inviterer Must til foredrag om kvinner til sjøs.

Elisabeth Lønnå tar utgangspunkt i sin bok Sjøens kvinner. Inne og ute (2010) der hun ser på norsk sjøfartshistorie med et kvinneperspektiv: Kvinnenes innsats i og for den norske handelsflåten er lite kjent. I løpet av de drøye hundre årene denne boken tar for seg, var mange tusen kvinner til sjøs.

Elisabeth Lønnå er dr. philos i historie, forfatter og lektor. Hun har spesialisert seg på kvinne- og samfunnshistorie. Tidligere bøker er Stolthet og kvinnekamp. Norsk Kvinnesaksforening fra 1913 (1996) og Helga Eng. Psykolog og pedagog i barnets århundre (2002). Hun har gitt ut en rekke artikler i norske og utenlandske tidsskrifter og og er en ettertraktet foredragsholder.

Sted: Stavanger maritime museum, Nedre Strandgate 17-21
Tid: Torsdag 23. mai kl. 19.00.
Arrangementet er åpent

MUST StemmerettsjubileetForedragsserien til Stavanger Museum fortsetter gjennom hele året. Sammen med dette vil også plakatutstillingen om lokale pionerkvinner (bilde) stå i kafeen på Stavanger Musem i hele Stemmerettsåret: «I denne plakatutstillingen har MUST valgt å trekke fram noen lokale kvinner som på ulike måter forteller om kampen for kvinners rettigheter. Ikke bare om kampen for stemmerett, men for muligheten til å delta i samfunns- og arbeidsliv på lik linje med menn. Mens foredragsrekken skal ha et nasjonalt perspektiv, har plakatutstillingen et klart lokalt perspektiv.»
Dette sier MUST på sine egne sider om Stemmerettsjubileet som du finner her.