Stemmerettsuka og Midtsommarfest i Tysvær, 14. – 23. juni

Fredrikke Nielsen i rollen som Hjørdis i Henrik Ibsens skuespill Hærmændene paa Helgeland ved Det norske Theater i Bergen, 1859. Teaterarkivet, Universitetet i Bergen.

Fredrikke Nielsen i rollen som Hjørdis i Henrik Ibsens skuespill Hærmændene paa Helgeland ved Det norske Theater i Bergen, 1859. Teaterarkivet, Universitetet i Bergen.

I Tysvær faller Stemmerettsuka delvis sammen med den tradisjonelle Midtsommarfesten i Tysvær, 14 – 23 juni. Her vil jubileet bli markert med flere arrangementer.

På programmet står foredrag om viktige kvinneskikkelser fra Tysær og sentral er Fredrikke Nielsen (1837 -1912, bilde) skuespiller og en kjent folketalerer i inn- og utland omkring 1900- talet. Her er noe av programmet:

  • Søndag 16.juni arrangeres vandring fra Førre til Bratthammar der Fredrikke Nielsen bodde i barneåra sine.
    Start kl.13.00 i Førre:  Vandring fra Førre til Bratthammar i Fredrikke Nielsen sitt barndomsrike sammen med Brita Rojahn og Hartvig Waage. Frammøte ved Førre kirke.

I Stemmerettsuka vil også vinnerne av skrivekonkurransen for ungdomselever i Tysvær offentliggjøres. Styringsgruppa for jubileet i Tysvær har invitert alle ungdomsskoleelever i kommunen til å skrive en tekst knyttet til stemmerettsjubileet.

  • Mandag 17.juni holdes et arrangement for alle ungdomsskoleelever i Storsalen på Tysværtunet: Kl. 09.15: Stemmerettsarrangement for ungdomsskolane på Tysværtunet:
    «Sterke kvinner»: Brita Rojahn, Einar Steensnæs, Kine Nesheim og Janna Kari Kvinneslan

Tysvær kommuneLes mer om skrivekonkurranse på Tysvær kommune sine sider her

Les hele programmet for Stemmerettsuka og Midtsommarfest på nettsiden til Tysvær kommune her