Lansering av debattboka «Sånn er det bare» på Vågen videregående i Sandnes mandag 4. februar

Sånn er det bare bok lanseringDebattboka «Sånn er det bare» lanseres 4. februar og deles ut til elever i videregående skoler over hele landet. Dette skal markeres på Vågen skole i Sandnes med et arrangement i Vågensalen kl. 12.00-13.00

Tora Aasland, fylkesmann og komiteleder for fylkeskomiteen for Demokratijubileene i Rogaland, holder appell og elever ved skolens kjente musikk-, dans- og dramalinje bidrar med kunstneriske innslag.

 «Kaster du denne boka i veggen, blir jeg veldig fornøyd» sier redaktør Anette Münch i forordet. For boka har nemlig til hensikt å provosere og irritere.

Noen av landets dyktigste forfattere, bloggere og illustratører har levert tilsammen 36 bidrag der temaene spenner fra religion, krigen i Afghanistan, abort, voldtekt, psykisk helse til miljøsak. Ingrid Treborg fra Kvernaland som sto bak sexbloggen «Flinke Piker» er en av tekstforfatterne.

Boka er en gave fra Stortinget og Regjeringen til alle 2. og 3. klassinger i videregående skole, landets førstegangsvelgere i anledning Stemmerettsjubileet 1913 – 2014. Boka oppfordrer til å bruke stemmeretten.

I Oslo lanseres boka stort med Kunnskapsministeren og Likestillingsministeren sammen med den nasjonale stemmerettskomiteen. I Sandnes gjør Vågen skole det på sin måte.

Boka har egne hjemmesider på http://sannerdetbare.no/category/sann-er-det-bare/

Les mer også på http://stemmerettsjubileet.no/bokutgivelser

Tagget: