Flott åpning av Stemmerettsjubileet på Haugalandet 29 januar!

Nettsider Ordfører Petter Steen Åpningen i Haugesund 2901 001Det ble en flott og høytidsstemt åpning av Stemmerettsjubileet på Haugalandet 29 januar i den ærverdige bystyresalen i Haugesund Rådhus.

Markeringen ble dekket av flere medier, NRK Rogaland, TV Haugalandet mfl.

Se reportasje på TV Haugalandet 17. 30 her ( første innslag)

Les artikkel i Karmsund Avis her med en samlet oversikt over Haugalandets program for jubileet.

og artikkel på Haugesund kommunes hjemmeside.

Ordfører Petter Steen åpnet møtet.Nettsider Tora Aasland Haugesudn2901

Fylkesmann i Rogaland Tora Aasland sto for den formelle åpningen av stemmerettsåret i Nord-fylket.

Nettsider Sven Olsen Åpningen i HaugesundVaraordfører Sven Olsen presenterte et rikholdet program for Haugalandet

Direktør for Haugalandsmuseene Mads Ramstad Nettsider Mads Ramstad Åpningen i Haugesund 2901presenterte en smakebit på hva vi kan vent oss av spennede Nettsider Kvinnelige Pionerer Haugalandetutstillinger om kvinnelige pionerer fra Haugesund og Hagalandet. Det ser ut til å være ekstra stor tetthet av modige kvinner i denne regionen med Gina Krog som den sentrale pioneren som kjempet fram stemmerett for alle. Aasa Helgesen som landets første kvinnelige ordfører er også sentral sammen med flere andre viktige kvinneskikkelser som vil bli trukket frem nå i jubileumsåret.

Nettsider Dans Skeisvang vdg Åpningen i HaugesundNettsider dans 2 Skeisvang vdg Åpningen i Haugesund 2901Sist men ikke minst bidrog elever fra Skeisvang videregående skole til å sette ekstra spiss på arrangementet med fire ulike danseinnslag til stor applaus. Dans hører med når stemmeretten skal feires!

Takk for et inspirerende kick-off arrangement!