Tre kvinner – tre generasjoner. Folkeakademiet tilbyr turné-program.

Tilbud om foredrag, debatt, diskusjonsmøte for turne i Rogaland i uke 21 i 2013

Folkeakademiet markerer stemmerettsåret ved å legge opp til en turné i Rogaland med 3 politisk aktive kvinner fra 3 generasjoner: Berit Ås, Helen Barkved (Høyre, Rogaland) og Vanja Krüger (Unge Venstre, Rogaland), forteller om sine personlige kampsaker i kvinnearbeidet. Hva var Berit sine kampsaker når hun var på Vanjas alder? Hvordan har de politiske partier utviklet seg og i hvilken grad stod kvinnesaken på agendaen.

Folkeakademiet preseneterer de tre slik:

Berit Ås

Berit Ås

Berit Ås, norsk feminismes mest synlige ansikt. Hun ble Norges første kvinnelige partileder i det vesle utbryterpartiet fra Arbeiderpartiet-Dmokratiske Sosialister (AIK) 1973, SV’s første leder (1975) og professor i sosialpsykologi (1991).  Hun er en etterspurt foredragsholder og arbeider aktivt med Kvinneuniversitetets framtid. Hun har skrevet om hersketeknikker, og har vært en bekjemper for kvinnesaken.

Helene Barkved

Helene Barkved, Rogaland Høyre, 1. nestleder, 33 år. Helene har vært folkevalgt i Strand siden 1999. Da var hun 19 år og formannskapsmedlem. Hun har vært formannskapsmedlem, gruppeleder, samt leder av forvaltningsutvalget i Strand Kommune. Hun er medlem i kultur- og regionalutvalget i Rogaland og 1. vara i fylkestinget.

Vanja Krüger

Vanja Krüger, Rogaland Unge Venstre, politisk nestleder, 18 år,  er et kjent fjes for ungdomspolitikere i Rogaland, og har på et år allerede rukket å markere seg i politikken. Hun ble i 2011 medlem av
Rogaland Unge Venstre og meldte seg inn i Sandnes Venstre, før hun også ble valgt som direktevalgt til Unge Venstres landsstyre.

Tidspunkt:                   Uke 21 i 2013
Målgruppe:                  For alle fra ungdom, og oppover, tilpasses skoler
Utstyr:                         Lydanlegg
Varighet:                      ca 1,5 time
Pris:                            ta kontakt
Påmelding:                  1. mars 2013, for påmelding ta kontakt med Folkeakademiet Rogaland
epost: rogaland@folkeakademiet.no